Mikä Curly-lehti?

Curly-lehti on valtakunnallinen nuortenlehti, jota tekevät nuoret itse.

kansi 4_2015Curly ilmestyy kaksi-neljä kertaa vuodessa. Vuoden 2015 loppuun asti lehti julkaistiin paperisena neljä kertaa vuodessa ja sen painos oli 10 000 – 25 000 kappaletta/lehti. Lehti painettiin Sanomapainossa Vantaalla. Lehteä jaetttiin Helsingin, Espoon ja Vantaan kirjastoissa ja nuorisotaloilla sekä kymmenien kaupunkien ja paikkakuntien nuorisotaloilla. Lisäksi lehti postitettiin tuhansille lehden tilanneille yksityishenkilöille ja oppilaitoksille. Kuka tahansa saattoi tilata lehden ilmaiseksi kotiin tai oppilaitokseensa. Lehteä on julkaistu vuodesta 1997 saakka, yhteensä yli 60 numeroa!

Vuonna 2016 lehti ilmesyi ainoastaan verkossa, sillä OKM puolitti vuosiavustuksensa. Vuonna 2017 lehti ilmestyy kaksi kertaa;  keväällä verkkolehtenä curly.fi- sivustolla ja syksyllä painettuna lehtenä, verkkolehtenä ja näköislehtenä curly.fi ja lehtiluukku.fi -sivustoilla. Vuoden 2017 printtilehti painettiin Alma Manun painossa Tampereella.

Curly-lehden numeroita pääset selaamaan lehden PDF-arkistossa

sekä Lehtiluukussa NÄKÖISLEHTENÄ.

Voit myös lukea Curlyssä ilmestyneitä artikkeleita ja muita artikkeleita täällä.

Lehden sisällöstä vastaavat nuoret itse. Lehteä tehdään viikottain kokoontuvissa lehtiryhmissä ympäri Suomen sekä etäkirjoittajien avulla. Myös oppilaitosten ja yhdistysten kanssa tehdään yhteistyötä ja juttuvaihtoa.

Curlyn toimintaan pääsee aina mukaan. Curlyssä kaivataan kirjoittajien lisäksi myös valokuvaajia ja kuvittajia.

Lehden päätoimittajana toimii FM Pipsa Sinkko-Westerholm. Päätoimittaja avustaa ja opastaa lehden toimittajia kaikissa lehtijuttujen suunnittelemiseen ja toteuttamiseen liittyvissä asioissa. Lehden ulkoasusta vastaa taittaja Kasperi Lundgren.

Curly-lehteä tekemällä oppii mm. valokuvaamista, kirjoittamista, haastattelemista ja sen, minkälaisten työvaiheiden kautta lehti rakentuu yksinkertaisista ideoista oikeaksi painetuksi lehdeksi. Päätoimittaja antaa kaikille materiaalia toimittaville nuorille palautetta heidän sitä toivoessaan.

Lisää tietoa Curlyn lehtitoiminnasta antaa päätoimittaja Pipsa Sinkko-Westerholm

Haluatko ilmoittaa tai mainostaa Curly-lehdessä? Mediakorttiin pääset tästä (tai näet ilmoitushinnat tekstiversiona täältä).

Mediamyynnistä vastaa Curlyn päätoimittaja Pipsa Sinkko-Westerholm
curlynpipsa(a)gmail.com tai 0400-934455.

Kerro kaverille:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn