Mikä Curly-lehti?

Curly-lehti on valtakunnallinen nuortenlehti, jota tekevät nuoret itse.

kansi 4_2015Curly ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Vuoden 2015 loppuun asti lehti julkaistiin paperisena ja sen painos oli 10 000 – 25 000 kappaletta/lehti. Lehti painetttinn Sanomapainossa Vantaalla. Lehteä jaetttiin Helsingin, Espoon ja Vantaan kirjastoissa ja nuorisotaloilla sekä kymmenien kaupunkien ja paikkakuntien nuorisotaloilla. Lisäksi lehti postitettiin tuhansille lehden tilanneille yksityishenkilöille ja oppilaitoksille. Kuka satahansa saattoi tilata lehden ilmaiseksi kotiin tai oppilaitokseensa.

Vuonna 2016 lehti muuttui kokonaan verkkolehdeksi, sillä OKM puolitti vuosiavustuksensa. Lehti ilmestyy edelleen neljä kertaa vuodessa nettiartikkeleina sekä näkösilehtenä www.curly.fi ja lehtiluukku.fi -sivustoilla sekä. Lehteä on julkaistu vuodesta 1997 saakka, yhteensä yli 60 numeroa!

Curly-lehden sähköisiä numeroita pääset selaamaan lehden PDF-arkistossa

sekä Lehtiluukussa NÄKÖISLEHTENÄ.

Voit myös lukea Curlyssä ilmestyneitä artikkeleita ja muita artikkeleita täällä.

Lehden sisällöstä vastaavat nuoret itse. Lehteä tehdään viikottain kokoontuvissa lehtiryhmissä ympäri Suomen sekä etäkirjoittajien avulla. Myös oppilaitosten ja yhdistysten kanssa tehdään yhteistyötä ja juttuvaihtoa.

Curlyn toimintaan pääsee aina mukaan. Curlyssä kaivataan kirjoittajien lisäksi myös valokuvaajia ja kuvittajia.

Lehden päätoimittajana toimii Pipsa Sinkko-Westerholm. Päätoimittaja avustaa ja opastaa lehden toimittajia kaikissa lehtijuttujen suunnittelemiseen ja toteuttamiseen liittyvissä asioissa. Lehden ulkoasusta vastaa taittaja Kasperi Lundgren, 25v.

Curly-lehteä tekemällä oppii mm. valokuvaamista, kirjoittamista, haastattelemista ja sen, minkälaisten työvaiheiden kautta lehti rakentuu yksinkertaisista ideoista oikeaksi painetuksi lehdeksi. Päätoimittaja antaa kaikille materiaalia toimittaville nuorille palautetta heidän sitä toivoessaan.

Lisää tietoa Curlyn lehtitoiminnasta antaa päätoimittaja Pipsa Sinkko-Westerholm pipsa.sinkko [at] curly.fi tai 041-533 6541.

Haluatko ilmoittaa tai mainostaa Curly-lehdessä? Mediakorttiin pääset tästä (tai näet ilmoitushinnat tekstiversiona täältä).

Mediamyynnistä vastaa Curlyn päätoimittaja Pipsa Sinkko-Westerholm
pipsa.sinkko(a) curly.fi tai 041-533 6541