UNELMAgallup

Unelmat tarkoittavat eri ihmisille eri asioita. Tässä gallupissa kysyttiin nuorilta heidän unelmistaan ja suhteestaan niihin. Jokaiselta kysyttiin, mitä unelmia hänellä on ja ovatko ne hänelle tärkeitä.

kuva1_Pauliina 17 pieni<– Pauliina, 17, Nurmijärvi
– Unelmiini kuuluu hyvän opiskelupaikan saaminen. Sellaisen johon olen itse tyytyväinen ja jossa viihdyn. Unelmat ovat minulle tärkeitä, koska ne ohjaavat elämääni ja kertovat miten minun pitäisi toimia ne saavuttaakseni.Ilman niitä olisin suuntaa vailla.kuva2_Elina p

 

 

Elina, 16, Jalasjärvi –>
– Unelmani on elää mahdollisimman tervettä ja hyvää elämää sairaudestani huolimatta. Tulevaisuuden unelmia ovat ehdottomasti, että saisin opiskella kunnialla loppuun, että minulla olisi hyvä työpaikka jossa viihtyisin, että läheiseni voisivat hyvin ja että voisin nauttia arjen pienistäkin asioista. Pidän unelmia todella tärkeinä, koska ne auttavat motivoimaan juuri silläkin hetkellä kun tuntuu ettei mikään kiinnosta. Jokaisen tulee saada unelmoida pienistä, suurista ja mahdottomiltakin tuntuvista jutuista. Matkan varrella voi tulla oppineeksi vaikka mitä.

kuva3_Hippu p

 

<–Hippu, 17, Helsinki
– Aion seuraavan viiden vuoden aikana muuttaa omilleni, suunnitella talouteni tarkasti ja ryhtyä vegaaniksi. Mulle enemmän tärkeitä ovat realistiset tavoitteet. Tahdon pienin askelin kerrallaan rakentaa elämäni simppeleistä asioista vakaaksi kokonaisuudeksi.

kuva4_Lara pLara, 17, Espoo–>
– On asioita joita haluan tehdä tai saavuttaa. Haluaisin käyttää tulevaisuuteni tehden jotain josta nautin. Haluaisin auttaa myös muita ihmisiä. Jos vaikka päättäisin, että minusta tulee taiteilija, niin tekemäni taide saattaisi parantaa toisten elämää. Tärkeintä minulle on, että olisin onnellinen. Unelmat ovat minulle tärkeitä, sillä unelmat tekevät minusta sen ihmisen joka olen. Unelmat eivät silti saisi ottaa valtaa elämästä vaan pitäisi pystyä keskittymään siihen mitä muuta tapahtuu ympärillä.

Kuva5_Kai p

<–Kai, 17, Espoo
– Mun unelmiin kuuluu taiteilijan ura. Olen tykännyt taiteesta, erityisesti piirtämisestä ja maalaamisesta koko ikäni. Se on sitä mitä haluan tehdä. Unelmat on tärkeitä. Ne voi olla syy minkä takia tekee töitä. Siis jos teen tätä tiettyä asiaa, olen yhden askeleen lähempänä unelmaani. Se on minulle tärkeää.

Kuva6_Hedvig p Hedvig, Helsinki–>
– Tällä hetkellä ajankohtaisin unelma on Kallion lukioon pääseminen. Unelmoin myös Suomesta pois muuttamisesta ja oman paikkani löytämisestä. Minne sitten päädynkin, kuuluu siihen jonkin minua kiinnostavan opiskeleminen. Unelmat ovat olleet minulle tärkeitä läpi elämän. Mulla on ollut pienestä asti erilaisia unelmia, yleensä hyvin isoja ja epärealistisiakin. Isot unelmat motivoivat tähtäämään johonkin ja tekemään asioita niiden eteen.

Teksti ja kuvat: Kaisa Vahteristo, 16v., Nurmijärvi

Kerro kaverille:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn