Silppuri: Länsimetron budjetti kolminkertaistunut

Kuva_Länsimetro pieniLänsimetron budjetti on jo melkein kolminkertaistunut. Myöhästymiset ja ongelmat rakentamisessa ovat nostaneet hinnan 452 miljoonasta 1,08 miljardiin.

Länsimetro on kahdessa osassa rakennettava metrolinja Helsingin ja Espoon välille. Länsimetro tuo 13 uutta asemaa. Länsimetron valmistuminen on toistuvasti myöhästynyt.

Alunperin Helsingin ja Espoon välille lupailtiin metroyhteyttä jo vuoteen 2012 mennessä. Kaavavalitusten ja teknisten ongelmien vuoksi arviota on lykätty monta kertaa. Viimeisin arvio metron valmistumiseksi on syyskuussa 2017. Helsingin Seudun Liikenne HSL on varautunut korvaavaan liikenteeseen vuoteen 2018 asti. Curly toivoo, että tämän lehden ilmestyessä länsimetro kulkee jo. Länsimetron viivästyminen aiheuttaa tappioita mm. Espoon Matinkylässä sijaitsevalle Iso Omena -kauppakeskukselle. Uudet kaupat ja ravintolat ovat seisseet tyhjinä metroa odotellessa ja palkatut työntekijät ovat joutuneet lopettamaan työnsä. Erityisen vaikeaksi tilanne on käynyt liikkeiden työntekijöille, jotka ovat muuttaneet alueelle työn takia. Myös Länsimetron toinen vaihe Matinkylästä Kivenlahteen tulee myöhästymään vuodesta 2020.

Teksti: Reea Siikala, 16v. Helsinki

Reea työskenteli Curly ry:ssä kesällä kaksi viikkoa. Hänen palkkauksessaan yhdistystä tuki Helsingin kaupunki 300€:n Kesäsetelillä. kesaseteli.munstadi.fi

 

 

 

Kerro kaverille:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn