Nuoret Estradille:

Teksi: Milka M., 25v. ja Inka K., Tampere
Kuvat: Saaga, 17v., Islam, 17v., ja Maurizio, 15v., Tampere, Omed,17v., Nokia

kuva1_autotontre_nettiinVALOKUVA SOMESSA TUO UNELMAT ESIIN

Tamperelaiset nuoret kuvaavat Instagramiin omia unelmiaan osana Nuoret Estradille -hanketta

 

Somella Nepaliin

Autolla Nepaliin -elokuvasta tuttu Juho Leppänen istuu pöydän ääressä ja kertoo omaa tarinaansa. Kuinka hän tajutessaan nepalilaisten tarvitsevan apua päätti tehdä jotain. Facebookin, Youtuben ja muun sosiaalisen median avulla Juho ystävineen onnistui ajamaan vanhalla postipakettiautolla Nepaliin, kerättyä julkisuutta ja sitä kautta rahaa, jotta Nepalin kastittomille voitiin rakentaa kouluja. kuva2_graffiti_nettiinLopulta matkasta tehtiin elokuvakin. Pienestä ja hullusta unelmasta kasvoi somessa jotain suurta.

Some antaa nuorelle äänen

Juhon tarina todistaa somen voiman. Et voi sanoa, ettet voi vaikuttaa, koska kukaan ei tunne. Tai koska et pääse esille. Jokainen voi tehdä tilin vaikka kaikkiin somekanaviin. Ei tarvitse lähteä muuttamaan maailmaa laajasti – jo omassa elinympäristössäkin saattaa olla jotain. Jotain, mihin haluaa vaikuttaa. Olisiko autojen vähentäminen kuva3_humanity_nettiinkeskustasta hyvä? Ja entäpä graffitiseinä nuorille? Pieniä ja suuria asioita. Somen kautta voi joku huomata ja kuulla. Jo oman Facebook -profiilin kautta voi tavoittavaa paljon ihmisiä ja jos osaa yhdistää erilaisia somekanavia on yleisö vieläkin laajempi. Oikeat hästägit ja oikea ajoitus auttavat levittämään ajatuksia. Joskus asiat vaativat muutosta, joskus pysyvyyttä. Mitä nuoret haluavat sanoa? Mitä ovat heidän unelmansa yhteiskunnasta?

Jokaisella on unelmia

”Ei mulla ole mitään, mitä haluan muuttaa, enkä mä tiedä, onko mulla unelmaa” nuoret toteavat. Jokainen unelmoi. Lähdimme yhdessä kaupunkiin kuvaamaan nuorten unelmiin, epäkohtiin tai ehdotuksiin kuva4_kahvikupit_nettiinkuvia. #kuuleksmua, #munääni -projektissa nuorilla on käytössä Instagram jossa jakamalla valokuvia he viestivät itselleen tärkeitä asioita. Asioita, joita joku muu ei huomaa. Asioita, joihin he haluavat vaikuttaa. Valokuva voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa. Ei tarvitse osata kirjoittaa tai pukea ajatuksia sanoiksi. Kuva puhuu puolestaan.

#voinvaikuttaa

Kuuleko kukaan heitä? Some on suuri osa arkipäivää ja lähes jokainen käyttää sitä. Sen kautta voi tavoittaa tuhansia ihmisiä – heille voi antaa ainakin jotain ajattelemisen aihetta. Oman asteen esiin tuomisella voi auttaa toistakin hyväksymään vaikkapa kulttuurien moninaisuus: ”Eri värit ja kontrastit yhdessä luovat kauniin kokonaisuuden <3” .

kuva5_töitä_nettiinInstagrammaamalla voi saada aikaan suuren liikkeen. Vaikka niin suuren, että lopulta isoja muutoksia – kuten kouluja Nepalissa – tapahtuu. On uskallettava kokeilla ja jaksaa olla aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

#mullaonääni
Facebook.com/nuoretestradille

Kerro kaverille:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn