Kolumni: Maailma on avoin

pieni kuvaPidän kotipaikkakunnallani Torniossa animekerhoa siksi, että se on hauskaa ja sillä voin pitää edes jollain tapaa internetin ulkopuolella olevat sosiaaliset kontaktini kunnossa. Luen mangaa, editoin videota ja kuvaa sekä katson animea ja showpainia, jotta voisin rauhoittua päivän riennoista, vaikka olenkin työtön.

Harrastukseni ovat minulle kaikki kaikessa. Ne on tapa nollata, mutta ne voivat olla myös mahdollisuus työllistyä. Kaikki sanovat että “Et sinä tule noista harrastuksistasi mitenkään kostumaan!” Ai en vai? Kyllä minä vielä teille näytän! Meillä on olemassa eläviä esimerkkejä suomalaisista, jotka ovat tehneet sitä mitä rakastavat ja tehneet siitä leipätyönsä.

Esimerkkinä tästä ovat vaikkapa muusikot. Suomalaisista bändeistä paras esimerkki on Apulanta. Hehän loivat yhtyeen ihan huvin vuoksi ja mihin he ovat päätyneet? Aika korkealle siitä mitä he olivat alussa. Jos Apulanta pystyy luomaan työnsä musiikilla, niin minäkin voin luoda itse urani tekemällä sitä mistä eniten tykkään. Jos joskus saisin työn omasta harrastuksestani, se voisi hyvinkin merkitä täydellistä euforiaa minulle. Sitä täydellistä tilannetta, jota olen hakenut elämälleni.

Mikä minun unelmatyöpaikka sitten oikein on? Haluaisin tehdä jotain showjuttuja esim. toimia kehäkuuluttajana showpainikehässä tai radiojuontajana tai taittaa mangapokkareita julkaisukuntoon meille suomalaisille. Maailma on avoin ja mahdollisuuksia täynnä ja olen valmis tekemään sitä varten mitä vain. Jopa muuttamaan kauas kotipaikkakunnaltani.

Teksti: Toni Jefremoff, 23v., Tornio
Kuva: Lusku

 

Kerro kaverille:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn