Elokuva-arvostelu: ONNENONKIJA

Teksti: Nina L.,18v., Helsinki
Kuvat: Jussi Virkkumaa/ Helsinki-filmi

kuva1nNordisk Film
Ensi-ilta: 25.3.2016
Pituus: 88min
Ikäraja: K7
Ohjaus: Ville Jankeri
Käsikirjoitus:Pekko Pesonen
Näyttelijät: Minka Kuustonen, Olavi Uusivirta, Pamela Tola, Taneli Mäkelä, Pirkko Hämäläinen, Satu Silvo, Martin Bahne, Emmi Parviainen, Niko Vakkuri, Jarkko Pajunen, Pia Andersson, Iida Lampela, Ida Vakkuri, Max Ovaska
Tuottajat: Miia Haavisto ja Annika Sucksdorff/ Helsinki-filmi

TÄHTIÄ: ****

Kuva2nKesäinen komedia blogimaailmasta

Onnenonkija on Suomen ensimmäinen komedia, joka sijoittuu bloggaus- ja vloggausmaailmaan.  Elokuva kertoo tytöstä, joka ei osaa olla köyhä ja pojasta, joka ei osaa olla rikas.

Onnenonkija kertoo Marja Aurorasta (Minka Kuustonen), joka on lifestyle-bloggaaja. Hän ei saa blogiaan lähtemään lentoon, vaikka yritys on kova. Rahaa menee, mutta sitä ei vain tule. Marja törmää Olaviin (Olavi Uusivirta). Olavi on syntynyt kultalusikka suussa, mutta hän haluaa olla ihan tavallinen. Kummallinen Olavi voisi olla ratkaisu Marjan rahapulaan ja laskussa oleviin seuraajamääriin. Tästä alkaa erilaisia käänteitä sisältävä elokuva.

Onnenonkija on Ville Jankerin toinen elokuvaohjaus ja Pekko Pesosen kuudes käsikirjoittama elokuva. Minusta elokuva oli erittäin hyvä ja kiinnostava, koska myös itse bloggaan ja se on nyt nuorten suosiossa. Elokuvassa vähän häiritsi se, että kaikki #-sanat olivat liian vaalealla tekstillä, jolloin ne eivät näkyneet kunnolla vaaleissa kohdissa. Tekstejä ja hästägejä käytettiin tehosteina kohtauksissa, joissa Marja kirjoitti blogiaan tai julkaisi kuviaan.

Suosittelen Onnenonkijaa kaikille, jotka tykkäävät komedioista ja suomalaisista elokuvista. Elokuvassa on  myös hyvä opetus katsojille.

Kuva3Marja Auroran näyttelijä,

Minka Kuustonen

Syntynyt v. 1985
Iina Kuustosen sisko
Freelance-näyttelijä Helsingissä.
Ollut mukana elokuvissa: Kesäkaverit, Keikka.
Televisiosarjoissa: Tellus, Klikkaa mua, Raja, Kansan mies, Sata lasissa, Nymfit, Helppo elämä, Käenpesä, Mogadishu avenue, Ketonen myllyrinne ja Linnut.
Näyttämöllä: Kuka pelkää Virginia Woolfia, Persona, Kuningas kuolee, Frankenstein, Saiturin joulu, Patriarkka, I love you because, Paratiisi, Popcorn ja Ella ja kaverit.
Koulutus: Teatteritaiteen maisteri, Tampereen Yliopisto näyttelijätyön koulutusohjelma (Näty) 2011
Kiinnitykset: Suomen kansallisteatteri
Ehdokkuudet: Jussi-gaala v. 2015 Paras naissivuosa.

Kuva4n

Olavi Reippaan näyttelijä,

Olavi Uusivirta

Syntynyt v. 1983
Näyttelijänä: Aita TV-elokuva, Keisarikunta, Ganes, Kielletty hedelmä, Ralliraita, Orlando, Vapautuspassio, Rakkaudella, Idiootti, Homo!, Nylén&Linkola, Let my people go!, Härmä, Miss farkku-suomi, Kalevala – Uusi aika, Red .
Julkaistut sooloalbumit: Nuoruustango, Me ei kuolla koskaan, Minä olen hullu, Preeria, Elvis istuu oikealla, Ikuiset lapset ja Olavi.
Sävellyksiä ja sanoituksia: Muille artisteille mm. Vesa-Matti Loiri, Samuli Edelmann, Freeman, Kaija Koo…
Musiikkia näytelmiin: Vapautuspassio, Paratiisi, Suomi – Uuteen nousuun, Orkesteri ja kuunnelma Tuntematon sotilas.
Juontajana ja toimittajana: YLEX, eri ohjelmia, tuuraava toimittaja 2004-2005.
2030.fi – Verkkojulkaisu päätoimittaja, Valtioneuvosto, Marraskuu 2012.
Kolumnistina ja vapaana kirjoittajana: Demi – kolumneja 2007-2011 ja Kotus-blogi pakinoita 2009-2011, Kotimaisten kielten keskus, Ylioppilaslehti – kolumneja 2011-2012, Piraatti vai kirjailija? Essee osana artikkelikokoelmaa, Avain 2011 ja Voima – kolumneja 2013-2014.
Muu toiminta: Nuoren voiman liitto, Säveltäjät ja sanoittajat Elvis ry, Pyöreä pöytä, Loistefestari ja Kiima-levyt.
Koulutus: Teatterikorkeakoulu, Teatteritaiteen maisteri 2012, näyttelijätyön koulutusohjelma 2006-2012.