Curlyn mediakasvatuspajat: Podcast osaksi koulutyötä

kuva_podcast pajat pieniCurly ry järjesti keväällä toiminnallisia mediakasvatuspajoja eri puolella Helsinkiä. Yhdessä pajassa tehtiin podcast -haastatteluja.

Äänityöpajojen tarkoituksena oli tukea yläluokkaikäisten nuorten monilukutaitoa ja tutustuttaa heidät podcact  -julkaisemiseen Opinion -sovelluksella. Äänittämiseen käytettiin oppilaiden omia älypuhelimia. Samalla haluttiin tarjota opettajille uusi tapa käsitellä oppitunneilla eri aiheita. Kahden oppitunnin mittaisissa pajoissa nuoret tuottivat ryhmätyönä 3-5 min. kestävän podcast -haastattelun tai puheenvuoron. Aiheina olivat erilaisuus, aikuisuus ja tasa-arvo tai oppilaiden itse keksimä aihe. Oppilaat suunnittelivat, äänittivät ja editoivat podcastit itse ohjaajan avustuksella. Tuntien lopuksi ohjelmat kuunneltiin yhdessä.

– Kaikki työt olivat hyvin tehtyjä ja kiinnostavia. Haastattelut olivat aitoja ja keskustelunomaisia, sillä oppilaiden oli ryhmissä helppoa puhua avoimesti mielipiteistään ja tunteistaan toisilleen. Kaikista annetuista aiheista tehtiin ohjelmia. Eräs 9-luokkalainen ryhmä teki todella kiinnostavan haastattelun seksuaalivähemmistöjen asemasta Suomessa. Oppilaat antoivat hyvin myös palautetta toisilleen, kertoo pajat ohjannut dokumentaristi ja toimittaja Carmen Balzar.

Kerro kaverille:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn