Arvostelussa: Manga-albumi A Girl on the Shore

manga kuva1A Girl on the Shore

Japaninkielinen alkuperäisteos: Umibe no Onnanoko

Tekijä: Inio Asano

Mangan julkaissut englanniksi: Vertical

Julkaisuvuosi: 2011

Sivumäärä: 406 (tuplapokkari)

Ikäraja: 18+

 

Tunteettomien lasten tunteellinen matka

A Girl on the Shore kertoo tummanpuhuvan ja melankolisen tarinan Keisuke Isobesta ja Koume Satosta, kahdesta 15-vuotiaasta nuoresta, joiden suhde on kaikkea muuta kuin rakkautta. He ovat niinsanotusti friends-with-benefits eli heidän suhteensa on pelkkää seksiä. Ei romanssia, eikä todellakaan mitään söpistelyä, vaan pelkkää kaunistelematonta, kahden ihmisen välistä hydrauliikkajyystöä. Ja kaikki tämä sen takia, että Koume joutui itseään vanhemman paikallisen pelimiehen, Misakin, kylmän kohtelun uhriksi.

Se mikä tästä mangasta tekee mielenkiintoisen ja todellakin lukemisen arvoisen on sen päähenkilöt ja heidän suhteensa eteneminen. On mielenkiintoista seurata kuinka Keisuke haluaisi Koumesta muutakin kuin vain seksiseuraa, kun taas Koume ei halua sitä samaa Keisukesta. Pidin erityisesti siitä tavasta, kuinka näiden nuorten mielenmaisema, ajatukset sekä suhde toisiinsa muuttuu ja kuinka se on kuvattu kahden täysin tavallisen nuoren näkökulmasta.Kuva Toni manga

Kuten olen monessa aiemmin lukemassani mangassa pyrkinyt, myös tässä pyrin olemaan piittaamatta taiteesta sen suuremmin. Mutta tällä kertaa se oli mahdotonta, sillä albumin tarkoin piirretyt valokuvataustat ja taidokkaasti piirretyt hahmot tulivat naamalle. En voinut muuta kuin katsoa sitä silmät suurina.

Suosittelen A Girl on the Shorea ehdottomasti luettavaksi. Kyseessä on yksi henkilökohtaisesti raskaimpia teoksia, joita olen lukenut heti Koe no Katachin jälkeen. Se ei kuitenkaan itkettänyt eikä hymyilyttänyt kuin edellä mainittu, vaan sai minut pohtimaan omaa mielenmaisemaani ja sitä, kuinka samanlaisia ajatuksia kuin Keisuke olen käynyt läpi. Siksi ainakin minä olin juuri oikea ihminen lukemaan tuollaisen teoksen.

Teksti: Toni Jefremoff, 22v., Tornio
Kuva: Lusku

 

Kerro kaverille:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn