Onani Master Kurosawa

Kuva_mangaArvostelussa: Manga-albumi Onani Master Kurosawa

Nimi: Onani Master Kurosawa
Tekijät: Ise Katsuma ja Yokota Takuma
Julkaisuvuosi: 2007-2008
Virallinen julkaisu englanniksi: Ei ole, luettavissa vain fanikäännettynä skanlaationa eli skannattuna, digitaalisena versiona.

Kuinka pitkälle olet valmis menemään yhden sopimuksen takia?

Kun lähden lukemaan mangaa, luen sitä joko suosituksesta tai verratakseni sitä animeversioon. Tällä kertaa en luin teosta puhtaan mielenkiinnon takia. Arviossa nimittäin on suhteellisen härski teos.

Onani Master Kurosawa kertoo tarinan yläasteen yhdeksännellä opiskelevasta koulupoika Kakeru Kurosawasta ja hänen ”arkisesta tarpeestaan” päästä koulun jälkeen vetämään käteen koulun tyttöjen vessassa samaan aikaan fantasioiden hänen luokkalaisistaan tytöistä. Tiettyjen sattumusten seurauksena koulukiusattu tyttö Aya Kitahara alkaa kiristää Kurosawaa kostamaan Ayan kiusaajille tai muuten hän paljastaisi kaikille Kurosawan koulunjälkeiset puuhat. Tästä alkaa tarina siitä, kuinka harmiton itsensätutkiskelu voi aiheuttaa monille harmia. Herää myös kysymys, ovatko kiusaajat sittenkään kiusaajia vai onko Aya se kiusaaja, jonka leikkikalu Kakeru on?

Tässä mangassa on todella paljon sivuhahmoja, jotka liittyvät kuitenkin tavalla tai toisella tarinankehitykseen. On esimerkiksi koulun kaunokainen ja Kakerun ihastus Magister Takigawa, Kakerun perässä kulkeva kaveri Keiji Nagaoka, sekä koulun kiusaaja, koulun sääntöjä rikkova hulttio Maiko Sugawa.

Onani Master Kurosawa on todella hyvin kirjoitettu ja rankka kehityskertomus ihmisen sisäisestä taistelusta kostamisen ja oman huvin välillä. Kakeru kehittyy mangan aikana henkisesti, kuten myös sosiaalisesti. Henkinen kehitys nähdään lähinnä Kakerun ja Ayan välisessä suhteessa esimerkiksi Ayan pyytäessä Kakerua tekemään harmia jollekin ihmiselle. Sosiaalinen kehitys taas näkyy Kakerun kaverisuhteissa. Tämä on ihailtavaa, sillä paikallaan jurnutus olisi aiheuttanut minulle vain tylsistymistä, eikä niin vahvoja tunteita, joita nyt koin lukiessani.

Manga myös esittää muutaman todella hyvän kysymyksen: ”Kuinka pitkälle olet valmis menemään yhden sopimuksen takia?”, ”Kuinka monta elämää olet valmis pilaamaan tämän sopimuksen takia?”, ”Haluanko tehdä tätä koska joku käskee?”. Kaikki nämä kysymykset tulee tarinan edetessä esille.

Jos minun pitäisi antaa arvosana tälle mangalle, antaisin tälle kiinteän kasin, sillä mangan artstyle muutamissa kohdin hieman hiersi minua. Tarina pysyi hyvin kasassa ja hahmot oli tehty hyvin.

Mangalle on myös tehty jatkoa light novelin muodossa, joka kulkee nimellä Onani Master Kurosawa: After The Juvenile. Se kertoo tarinan kaksi vuotta alkuperäisen tarinan jälkeen.

Juttu on julkaistu aikaisemmin sivustolla: siniristiotakut.com

nettiinTeksti: Toni J., 21v. Tornio
Kuva: Lusku

Kerro kaverille:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn