Curly-ryhmien esittelyt

Kuva_Tampereen Young City toimitus

Osa Young City -toimitusryhmästä: Noora, 13v. (vas. takana), Alexandra, 15v., Tiia, 15v. (vas.keskellä), Tytti, 14v., Susanna, 15v. (vas. edessä) ja Elina, 14v.
Kuva: Lauri Lepokorpi

Tampereen Young City
-toimitus:

”Young City -toimitusryhmämme tavoitteet ovat mehutiiviste, porkkanat ja sekoilu. Pidämme hauskaa ja teemme median kanssa mitä haluamme.

Olemme vähän kuin mediapartio: käymme tapahtumissa tekemässä juttuja ja näytämme esimerkkiä miten hommat hoituvat. Ihmisten pitäisi fanittaa muutakin kuin laulajia – esimerkiksi kirjoja ja leffoja. Kokemuksen myötä jokainen meistä näkee, onko kiinnostusta niin paljon, että mediasta tulee oma työ.

Ryhmä on kuin toinen perhe, se pelastaa angstilta ja tylsyydeltä. Kokoonnumme torstaisin Monitoimitalo 13:ssa Tampereella, ja teemme juttuja itsemme ikäisille nuorille ainakin Nuorten Tampere -sivustolle ja Curlyyn.”

Rovaniemen Curly-ryhmä 

Vasemmalta oikealle: Essi L.17v., Essi R. 18v., Laura H. 19v., Wilma K. 16v. ja Ville M., 18v.

”Meitä yhdistää koulu, sillä me kaikki käymme Lyseonpuiston lukiota. Essi R., Laura ja Ville ovat abiturientteja, Essi L. on kakkoselta ja Wilma ykköseltä. Porukan vetäjä, Essi R., suorittaa median lukiodiplomia.

Meidän juttuja saatte lukea ainakin kahdesta ensimmäisestä Curlyn numerosta.”

 

Tampereen Curly-ryhmä: Mediadekkarit

Mediadekkarit vasemmalta oikealle: Sini, Saara ja Taru. Kuva: Ilana Pantzar

Tampereen Mediadekkarit -ryhmä aloitti toimintansa tammikuussa 2013. Ryhmään kuuluu kolme nuorta, vetäjänä toimii Ilana Pantzar.

Tampereen Mediadekkarit esittäytyy!

”Olemme Tampereen Curly-toimitus nimeltä Mediadekkarit. Ryhmäämme kuuluu Sini 14v., Saara 18v. ja Taru 18v. Haluamme tulevan kevään aikana päästä muun muassa haastattelemaan erilaisia ihmisiä, kuvaamaan ja kirjoittelemaan. Haluamme samalla tarjota uusia näkökulmia asioihin.  Tapaamisissamme aiomme myös perehtyä median saloihin. Kaikkea toiminnastamme emme kuitenkaan kerro, pitäähän jotain jäädä yllätykseksi. Toivottavasti nautitte tulevasta keväästä projektimme parissa yhtä paljon kuin me!”

Teksti: Saara, 18v.

Tornion Curly-ryhmän esittely

Maaliskuussa Torniossa toimintansa aloittanut ryhmä hakee vielä lopullista muotoaan, mutta mukana on jo kuudesta seitsemään nuorta kirjoittajaa yläasteelta alkaen.

Tornion toimittajaryhmä kokoontuu Nuorisotiedotuspiste Aaltosessa, joka tarjoaa Adapteri-mediaprojektin puitteissa paikallisille nuorille lehtitoimituksen lisäksi mahdollisuuden myös esimerkiksi radio-, valokuvaus- ja videointiharrastuksiin.

Ensimmäiset torniolaissävytteiset jutut julkaistaan vallankumouksen merkeissä Curlyn numerossa 2/2013!

Rauman mediakerhon ydinjoukko koostuu Freinetkoulun kuudesluokkalaisista.

 

Rauman Curly-ryhmä

”Rauman mediakerholla riittää kerrottavaa”

Rauman mediakerho muodostuu Rauman Freinetkoulun kuudesluokkalaisista. Mukana juttujen teossa ovat mm. Lauri P., 13 v., Lempi L.,12v., Alisa T.,12v., Frans H.,13v. ja Noora K.,12v.

Freinetkoulu on yksityiskoulu, jonka perusajatuksia on tekemällä oppiminen. Koulun ajatusmaailman mukaista on kierrättää, ja melkein kaikki huonekalut ovat lahjoitettuja.

– Koulumme opettaa vaikuttamaan maailman asioihin. Olemme esimerkiksi Unicef-koulu, kiusaamista vastustava Kiva-koulu sekä kummikouluna Omat vedet paremmaksi -kampanjassa. Meillä riittää kirjoitettavaa näistä oman koulunkin projekteista.

Kankaanpään Curly-ryhmä

Kankaanpään lehtiryhmä kokoontui loppuvuodesta 2012. Ryhmää veti Reetta Partanen. Mukana oli kolme nuorta; Inga, Roosa ja Anni. Juttuja on julkaistu Curly-lehdissä 3-4/20121/2013  ja 2/2013.