Curly mukana Mediataitoviikolla 8.-14.2

Mediataitoviikko2016-nettiinMediataitoviikkoa 2016 vietetään 8.-14.2.

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen ja mediataitojen edistämisen teemaviikko, joka suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä yli 40 eri organisaation kanssa. Myös Curly ry on mukana viikolla monella eri tapaa.

Curly 4/2015 -lehden teemana oli some ja lehdessä julkaistiin viikkoon liittyviä ilmoituksia, kilpailuja sekä mediakasvatuksellisia tehtäviä. Lehti oli mukana materiaalipaketissa, joka jaettiin n.tuhannelle viikkoon ilmoittautuneelle yläkoululle ja nuorten toimintaryhmälle.

Curly ry oli mukana myös Mediataitoviikolle suunnitellussa Poikkeustila-kampanjassa, jossa pohditaan netin merkitystä arjessa. Kuvitteellista poikkeustilaa ja siitä selviämistä voi kokeilla hauskan testin sekä ”ihmiskokeilun” avulla. Lapsia ja nuoria varten on laadittu omat toiminnalliset selviytymispakkaukset, joiden avulla kurkistetaan aikaan ennen kaupallista nettiä ja keksitään myös itse tapoja viestiä ja etsiä tietoa tässä ajassa ilman wifiä ja g-verkkoja.  www.poikkeustila.fi.

Mediataitoviikkoa varten tehty Hetkiä netissä -video tarkastelee suhdettamme älypuhelimiin. Videon voi katsoa yhdessä oppilaiden tai ohjattavien kanssa ja hyödyntää keskustelutehtävän kysymyksiä. 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille suunnattu video tehtävineen löytyy osoitteesta www.mediataitokoulu.fi/hetkianetissa.

Kerro kaverille:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn