Curly

Kaikki hiuksillesi

Tuotteet hiuksille

Hiustesi hyvinvointiin Curly

Curly on yksi tämän päivän kuumimmista termeistä – kiitos valtavan suositun kiharametodin! Kiharat ovat kuitenkin suosittuja myös metodia noudattamattomien keskuudessa, eikä ihme, sillä ovathan ne kauniin näköisiä ja antavat hiuksille runsaasti volyymia. Paras asia niissä on, että jokainen voi halutessaan saada ne itselleen.

Kaikilla ei ole luonnostaan kiharoita, mutta kiharat on silti mahdollista saada monin erilaisin keinoin. Helpot kiharat saa itselleen esimerkiksi letittämällä kosteat hiukset niiden kuivumisen ajaksi. Osa taas suosii curly girl -metodia ja osa kiharrinta, papiljotteja sekä muita kiharrusvälineitä. Esimerkiksi suoristusraudalla kihartaminen on suosittua, vaikkakin se kuluttaa jonkin verran hiusta.

Kiharakampaukset ovat myös monia kiinnostava asia ja niitä riittääkin laidasta laitaan. Kiharakampauksissa kannattaa käyttää usein apuna muotoilutuotteita, sillä ne auttavat kiharoita ja kampauksia pysymään kauemmin.

Kiharakampauksista on syytä muistaa seuraavat asiat:

• Kiharat pysyvät kauemmin karheassa hiuslaadussa
• Etenkin sileähiuksisen kannattaa käyttää muotoilutuotteita säilyttääkseen kiharat
• Lämpökäsittelyt kuivattavat aina hiuksia – älä käytä niitä liian usein
• Lämpökiharrettujen hiusten tulisi antaa jäähtyä hyvin ennen hiuksiin koskemista

Curly on valtava trendi nykypäivänä

Curly on valtava trendi nykypäivänä

Suosittu curly girl -metodi on innoittanut monet hankkimaan kiharat – joko metodia noudattamalla tai muilla tavoin. Tämän vuoksi myös kiharakampaukset kiinnostavat monia. Kiharakampauksiin voi hakea inspiraatiota netistä. Esimerkiksi useat blogit ja vblogit tarjoavat jopa askel askeleelta ohjeita kampausten tekoon.

Kiharoiden hiusten kampauksissakin on syytä ottaa huomioon erilaiset hiuslaadut. Esimerkiksi, mitä kiharammat hiukset ovat, sitä enemmän ne kaipaavat kosteutta myös muotoilutuotteilta. Vastaavasti suorahiuksiset voivat taas joutua käyttämään enemmän tai vahvempia tuotteita sekä korkeampaa lämpöä kihartimessa säilyttääkseen kiharat pidempään. Omaan hiustyyppiin tutustuminen auttaa siis myös kampausten teossa.

Kiharat hiukset kaipaavat erilaista hoitoa kuin suorat

Kiharat hiukset eivät useinkaan pidä hiusharjoista tai tiheäpiikkisistä kammoista. Niitä kannattaakin harjata mahdollisimman vähän, tai edes mahdollisimman harvapiikkisellä kammalla tai jopa sormin. Tiheäpiikkisellä harjalla harjatessa hiukset usein sähköistyvät ja tuplaantuvat koossa pörröiseksi palloksi. Myös silikonien ja sulfaattien välttelemien curly girl -metodin mukaisesti ja märkien hiusten kuivaaminen hellästi pyyhkeellä puristelemalla venyttämisen sijaan parantavat hiusten kuntoa.

Netissä törmää usein myös termeihin naturally curly tai luonnonkiharat. Luonnonkiharien hiusten hoitaminen vaihtelee kihara- ja hiustyypin mukaan, mutta nyrkkisääntönä on, että mitä kiharammat hiukset ovat, sitä enemmän ne kaipaavat hoitavia ainesosia. Kiharat hiukset kaipaavat usein erityisesti latvojen hoitoa, sillä hiuspohjan luonnollinen rasva ei useinkaan pääse latvoihin asti.

Curly girl -metodi

Curly girl -metodi

Curly girl -metodi on loistava tapa hoitaa luonnonkiharoita hiuksia. Kiharat hiukset janoavat kosteutta ja hoitoa ja juuri siihen metodissa keskitytäänkin. Metodi saa monen kihartuvat tai laineikkaat hiukset voimaan paremmin ja näyttämään paremmilta. Metodia voi toteuttaa oman hiustyypin ja omien mieltymysten mukaan joko kaikki sen rutiinit läpi käymällä tai erittäin yksinkertaisesti.

Moni löytää piilossa lymynneet luonnonkiharansa curly girl -metodin avulla hoitaen hiuksiaan oikein ja oikeilla ainesosilla. Moni hoitaakin luonnonkiharoita hiuksiaan väärin ja sen vuoksi kiharat voivat olla pörröiset, muodottomat ja kuivat – tai niitä ei ole jopa lainkaan. Oikean hoidon tuloksena on helpot kiharat, jotka eivät takkuunnu, pörröönny tai kuivu.

Viimeisimmät artikkelit

Kiharat
Hiustensiirto Turkissa antaa elinvoimaa hiuksille
by Emma/ on 24 Aug 2022

Hiustensiirto Turkissa antaa elinvoimaa hiuksille

Monella suomalaisella on ohuet hiukset eikä se haittaa, jos niitä on paljon. Silloin on vaan oltava tarkkana erilaisten käsittelyjen suhteen, ettei tarpeettomasti polta hiuksia vaan pyrkii pitämään ne hyvässä kunnossa. Kun ikää karttuu voi olla vastassa se tilanne, että hiukset ovat ohentuneet entisestään eikä niitä ole edes määrällisesti niin paljon kuin nuorempana. Jakaus näyttää vähän liian leveältä ja niin sanotun kruunun kohdalla saattaa myös päälaki näkyä. Mitä ihmeen taikoja siinä tilanteessa voi tehdä?

Kiharat
Karvojen kasvu ja sen vähentyminen on yksilöllistä
by Emma/ on 09 Jun 2022

Karvojen kasvu ja sen vähentyminen on yksilöllistä

Kuten niin monet muutkin kehon ominaisuudet ja toiminnot, myös karvojen kasvu on yksilöllistä. Kaikilla kasvaa karvaa kehon eri paikoissa, näkyvimmin pään alueella, ja riippuu täysin ihmisestä miltä tämä karvoitus näyttää. Hiukset ovat perinteisesti olleet tärkeä osa omaa persoonaa ja tapa ilmaista itseään. Hiukset eri pituuksissaan, muodoissaan ja tyyleissään ovat siis enemmän kuin vain karvaa. Todellisuus valitettavasti on, ettei mikään ole ikuista – eivät edes hiukset. Iän myötä ihmiskehossa tapahtuu muutoksia, ja karvojen kasvu kuuluu näihin osalle ihmisistä väistämättömiin muutoksiin.

Kiharat
Kiharakarvainen noutaja on monipuolinen rotu
by Emma/ on 30 Apr 2022

Kiharakarvainen noutaja on monipuolinen rotu

Kiharakarvainen noutaja on monipuolinen koirarotu, jonka voi opettaa hyväksi metsästyskoiraksi tai vaikkapa palveluskoiraksi. Kiltin luonteensa ja älynsä ansiosta se oppii erilaisia rooleja kohtalaisen nopeasti. Rotu sopii myös lapsiperheisiin, sillä koira osaa käyttäytyä myös lasten kanssa. Koiraa suositellaan yleensä sellaisille ihmisille, jotka liikkuvat paljon, sillä tämä rotu pitää liikkumisesta. Hyvää tässä rodussa on se, ettei sen perimässä ole yleisiä sairauksia. Tältä osin koira on hyvä hankinta, sillä sen kanssa ei tarvitse pelätä sitä, että koira sairastuu johonkin perinnölliseen sairauteen.

Kiharat
Miten valita hoitoaine kiharille hiuksille
by Emma/ on 25 Apr 2022

Miten valita hoitoaine kiharille hiuksille

Monet meitä ovat kokeneet käytännössä sen, miten työlästä on toisinaan löytää täydellinen hoitoaine kiharille hiuksille. Ehkä sitä täydellistä ei löydä koskaan, mutta mitä asioita on tiedostettava ennen kuin ostaa hoitoainetta purkin sieltä ja toisen täältä. Moni purnukka lupaa paljon, mutta tuotteet eivät välttämättä kykene pitämään lupauksiaan esimerkiksi siitä, että kiharat olisivat luonnolliset tai että kiharoista tulee silkkiset. Mitä oikeastaan omista hiuksista pitää tietää, kun valitsee hoitoainetta? Mikä on rakennekäsittely hiuksiin Liikkeelle on lähdettävä ehdottomasti siitä, että tunnistaa oman hiustyyppinsä.

Kiharat
Rakennekäsittely hiuksiin tuo taipuisuutta
by Emma/ on 12 Apr 2022

Rakennekäsittely hiuksiin tuo taipuisuutta

Rakennekäsittely hiuksiin on hyvä vaihtoehto etenkin silloin kun halutaan suorat hiukset taipuisiksi ja yhteistyökykyisiksi. Tämä käsittely tarkoittaa suurilla rullilla tehtyä permanenttia. Kun puhutaan permanentista ja rakennekäsittelystä, tarkoitetaan melko pitkälti samaa asiaa. Näiden käsittelyjen jälkeen kiharat ovat pysyviä, joten tämä käsittely ei sovi niille, jotka haluavat vain väliaikaiset laineet hiuksiinsa. Ota huomioon myös se, että tällainen käsittely ei sovi kaikille muiltakaan osin ja voit lukea edempänä miksi. Mikä on rakennekäsittely hiuksiin Hiusten rakennekäsittely eli permanentti muuttaa pysyvästi hiusten rakennetta.

Kiharat
Erilaiset permanentit tarjoavat vaihtoehtoja tyyleihin
by Emma/ on 17 Feb 2022

Erilaiset permanentit tarjoavat vaihtoehtoja tyyleihin

Erilaiset permanentit tarjoavat nykyään monipuoliset mahdollisuudet kiharatyylien luomiseen. Mahdollisuuksia on tarjolla, halusitpa sitten perinteisemmän tyyliset, rennot beach wave- tai vaikkapa spiraalimaiset kiharat. Monille vieraampi nimi voi olla digitaalinen permanentti, joka on Japanista Suomeen rantautunut permanenttimuoto. Se on hellävaraisempi vaihtoehto perinteisille permiskiharoille eli siihen kannattaa tutustua varsinkin, jos omien hiusten kunto ja permanentin rasitus huolettaa. Digitaalisella muokkauksella saa laineikkuutta sekä tuuheutta. Erilaiset permanentit luovat erilaisia tyylejä Moni mieltää permanentin vieläkin samanlaiseksi kuin se oli 90-luvulla, mutta näin ei ole.

Miten suorahiuksinen voi saada kiharat?

Miten suorahiuksinen voi saada kiharat?

Moni suorahiuksinen aloittaa curly girl -metodin toivoen sen muuttavan täysin suorat hiukset valtavaksi kiharapilveksi. Metodi ei kuitenkaan muuta hiuksia kiharoiksi, jos hiuksilla ei ole siihen luonnostaan taipumusta. Hiuksen kiharuus määräytyy aina hiustupin mukaan. Pyöreä hiustuppi tuottaa suoran hiuksen ja soikea kiharan hiuksen. Luonnonkiharat tai niiden puuttuminen ovat siis synnynnäinen ominaisuus.

Suorahiuksisetkin voivat saada itselleen kiharat muilla konstein. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi permanentti, kiharrinpuikot, suoristusraudalla kihartaminen, papiljotit tai kiharrusrullat. Kiharat saa myös laittamalla kosteisiin hiuksiin yön ajaksi letit tai pyörittämällä ne vaikkapa huivin ympärille.